Gå videre til innhold
Murai 40HT. Høytemperatur luft-til-vann varmepumpe for næringsbygg.
Murai 40HT. Høytemperatur luft-til-vann varmepumpe for næringsbygg.

Pressemelding -

Mitsubishi Electric med ny luft-til-vann-varmepumpe for næringsbygg

et betydelig skritt fremover mot bærekraftig og miljøvennlig rom- og tappevannsoppvarming

Mitsubishi Electric har nylig introdusert Murai 40HT, en avansert og energieffektiv luft-til-vann-varmepumpe, spesielt utviklet for næringsbygg med stort behov for varmtvann og romoppvarming selv på årets kaldeste dager.

– Teknologien bak Murai 40HT gjør at den kan dekke mange ulike behov. Samme maskin kan enkelt tilpasses og seriekobles med inntil 16 maskiner og levere opptil 640 kW varmeeffekt. Dette gir en kostnadseffektiv tilnærming til mange bruksområder og muligheten til å skalere systemet i takt med økende behov, sier Aleksander Aaker, produktsjef ATW & IOT i Mitsubishi Electric.

Miljøvennlig og energieffektiv

Murai 40HT har lavt fotavtrykk på litt over to kvadratmeter. Den bruker et miljøvennlig kuldemedium med en lav GWP-verdi på 148 og gir full fleksibilitet med tanke på styring- og overvåkningsmuligheter. Varmepumpen kan tilkobles de fleste SD-anlegg via de mest benyttede kommunikasjonsprotokollene i markedet.

Rimelig romoppvarming og høytemperaturvann – selv ved -20°C ute

Murai 40HT er utstyrt med avansert teknologi for å maksimere energieffektiviteten, og er spesielt designet for å levere romoppvarming og høytemperaturvann i kalde klimaforhold.

– Den har en imponerende effektivitet og kan levere vann med temperaturer opptil 70°C, selv ved -20°C ute. I tillegg har den garantert varmedrift ned til -25°C og høy SCOP-verdi 3,57. Det gir en mulig besparelse opp mot 75 % sammenliknet med elektrisk oppvarming. Murai 40HT er derfor en meget bra løsning for energieffektivisering i eldre og moderne bygninger med høy- eller lavtemperatursystem der tidligere energikilder har vært olje, el eller fjernvarme, fortsetter Aaker.

  Innovativ teknologi

  Mitsubishi Electric har utviklet en «flash injection»-teknologi som optimaliserer varmepumpens utedel for kaldt klima. Murai 40HT har denne teknologien innebygd, noe som gjør den til en fremtidsrettet og miljøvennlig luft-til-vann-varmepumpe som effektivt produserer høytemperaturvann selv ved svært lave utetemperaturer. Det kan være til stor hjelp for bedrifter lokalisert i kaldt klima som krever høy vanntemperatur i næringsøyemed, men som har utfordringer med kostnader knyttet til dette.

  – Etterspørselen etter luft-til-vann-varmepumper øker stadig. To av hovedgrunnene til det er de høye strømprisene som har vært, og lave investeringskostnader sammenlignet med tradisjonelle alternativer. Luft-til-vann varmepumper har også blitt veldig mye bedre de siste årene, og vi ser at Murai 40HT har en betydelig fordel i dette markedet da den er spesialutviklet for å imøtekomme behovene, avslutter Aaker.

  Related links

  Emner

  Kategorier


  Mitsubishi Electric Europe B.V. Norwegian Branch leverer Mitsubishi Electric-produkter til proff, næring og private. Vi har to avdelinger i Norge: LES (Living Environment Systems) og FA (Factory Automation). Vi leverer bl.a. luft-til-luft-varmepumper, luft-til-vann-varmepumper, ventilasjonssystemer, inneklimaprodukter, fabrikkautomatiseringssystemer, roboter og frekvensomformere. Våre løsninger har topp kvalitet, leverer høy komfort, gir godt inneklima og store besparelser. Vi leverer vår produktportefølje nasjonalt sammen med våre autoriserte forhandlere.

  Kontakter

  Øystein Brenna

  Øystein Brenna

  Pressekontakt Salgsdirektør 901 18 576
  Jakob Eide

  Jakob Eide

  Pressekontakt Salgsingeniør og produktansvarlig MEHITS/Climaveneta 97 05 00 40