Gå videre til innhold
Mitsubishi Electric kjøper svensk Climaveneta-distributør – Styrker seg på kjøling og oppvarming til både privat- og proffmarkedet i Sverige

Pressemelding -

Mitsubishi Electric kjøper svensk Climaveneta-distributør – Styrker seg på kjøling og oppvarming til både privat- og proffmarkedet i Sverige

Tidlig i april ble det offentliggjort at Mitsubishi Electric Europe B.V. kjøper det svenske selskapet AQS i sin helhet. AQS er en av Sveriges ledende distributører av kjøle- og varmesystemer, til privat- og proffmarkedet.

AQS har drevet med salg og distribusjon i 35 år og er et godt etablert navn i det svenske proffmarkedet. Mitsubishi Electric har frem til nå vært størst på privatmarkedet i Sverige. Oppkjøpet av AQS gjør nå Mitsubishi Electric Sverige til en komplett leverandør, også til proffmarkedet.

-Vi ønsker AQS velkommen til Mitsubishi Electric og gleder oss til å utvide produktspekteret vårt på det svenske markedet. Med utvidelsen står vi enda bedre rustet til å møte etterspørselen etter innovativ og energibesparende Chillerteknologi, sier Itaru Watanabe, Branch President, Mitsubishi Electric Europe B.V. Scandinavian Branch.

Økende fokus på varmepumper og Chillers

I Sverige har privatmarkedet for varmepumper vært økende de seneste årene, grunnet økt fokus på energibesparende tiltak. I tillegg har Chillers i større grad blitt et foretrukket system for proffmarkedet og større bygningsmasser. Med oppkjøpet av AQS styrker dermed Mitsubishi Electric Europe seg på viktige områder i Sverige.

Nylig ble det kjent at Climaveneta sine kjølemaskiner og varmepumper nå inngår i produktspekteret til Mitsubishi Electric Norge. Det svenske oppkjøpet av AQS føyer seg dermed inn i rekken av strategiske oppkjøp fra markedslederen, Mitsubishi Electric Europe.

Emner

Kategorier


Mitsubishi Electric Europe B.V. Norwegian Branch leverer Mitsubishi Electric produkter til proff, næring og private. Vi har to avdelinger i Norge: LES (Living Environment Systems) og FA (Factory Automation). Vi leverer blant annet. luft-til-luft varmepumper, luft-til-vann varmepumper, ventilasjonssystemer, inneklimaprodukter, fabrikkautomatiseringssystemer, roboter og frekvensomformere. Våre løsninger har topp kvalitet, leverer høy komfort, gir godt inneklima og store besparelser.

Vi leverer vår produktportefølje nasjonalt sammen med våre autoriserte forhandlere.

Våre avdelinger:

Mitsubishi Electric Europe B.V. Norwegian Branch LES-systemer
Gneisveien 2D, 1914 Ytre Enebakk

Mitsubishi Electric Europe B.V. Norwegian Branch Factory Automation
Drammen: Dronning gata 15, 3019 Drammen Bergen: Litleåsveien 49, 5132 Nyborg 

Pressekontakt

Øystein Brenna

Øystein Brenna

Pressekontakt Salgsdirektør 901 18 576
Tommy Nilsen

Tommy Nilsen

Pressekontakt Markedssjef 90 75 16 50
Jakob Eide

Jakob Eide

Pressekontakt Avdelingsleder Chiller Climaveneta 97 05 00 40